Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Albanian-American Freedom House

Albanian-American Freedom House

News

News

Biberizem ne VOA

Posted by ALBANIAN-AMERICAN FREEDOM HOUSE on August 22, 2015 at 2:35 AM

Nga Vasel Malaj


A i ka shkelur Z. Elez Biberaj ligjet dhe rregullat e VOA Charter, dokumentit baze ku ligjerisht bazohet veprimtaria institucionale e "Zerit te Amerikes"?!

Duke lexuar artikullin ne gazeten "Dielli" me titull, "Leter per poetin e famshem me rastin e Ditelindjes", shkruar nga Z. Elez Biberaj, ish shefi i seksionit te gjuhes shqipe ne radion "Zeri i Amerikes", eshte e pa mundur te mos te shkoj mendja tek VOA Charter, dokumenti baze i "Zerit te Amerikes", i cili ka hyre ne fuqi ne vitn 1976, i firmosur nga Presidenti Gerald Ford, ku ligjerisht jane te sanksionuara ligjet dhe rregullat qe rregullojne veprimtarine e "Zerit te Amerikes" duke e bere nje institucion mediatik te besuar tek ndegjuesit e shumte neper bote. Duke lexuar me kujdes "Letren artikull" kam konstatuar se shkrimi i Z. Biberaj bie krejtesisht ne kundershtim me ligjet, rregullat dhe kodin e gazetarit te "Zerit te Amerikes". Ne dokumentin baze, VOA Charter, behet e qarte se gazetari i "Zerit te Amerikes" duhet te largohet nga preferencat personale politike. Gazetari i "Zerit te Amerikes” nuk munde te perdore MUZIKEN per te bere deklarime editorial. Gazetaret dhe pregaditesit e programeve te "Zerit te Amerikes" duhet te jene te pa anshem dhe te largohen nga çdo preference personale. Sipas ketij shkrimi dhe veprimtarive konkrete, seksioni i "Zerit te Amerikes" eshte pronetuar nga Z. Biberaj, gje qe eshte ne kundershtim me dokumentin baze ku bazohet veprimtaria ligjore e institucionale e "Zerit te Amerikes” seksoni i gjuhes shqipe.

Sipas realitetit ne kete leter Z. Biberaj eshte ne kundershtim me permbushjen e detyres se tij si drejtues i "Zerit te Ameriks", si dhe kontradiktor me vetevehten, pasi ka paqartesi te medha ne shkrimet e tij dhe ne veprimtarine konkrete tek "Zeri i Amerikes”. Si rezultat i kesaj veprimtarie “Zerit i Amerikes" seksioni ne gjuhen shqipe e ka humbur balancen, ku pas viteve 1990 u punuesuan ish punonjesit e propagandes se diktatures komuniste nga Shqiperia.

Ballanca eshte nje parim ne dokumentin baze, VOA Charter. Sipas te dhenave te sakta, eimsionit te gjuhes shqipe te "Zerit te Amerikes" i eshte ulur ndjeshem numri i degjuesve dhe shikuesve duke u shkelur rende nje nder parimet kryesore te dokumentit themeltar, VOA Charter, si dhe strategjise se "Zerit te Amerikes". Ulja e degjuesve dhe shikuesve ka qene nje sondazh i paradokohshem i vete "Zerit te Amerikes".

Le te kthehemi tek kenga e preferuar e Z. Biberaj "Ne Dardani Bjen nje Tupan". Kjo kenge eshte kenduar ne fillim te viteve 1980-te, atehere kur ne vuanim nen regjimin gjakatar komuniste te diktatorit Enver Hoxha. Kesaj kenge i behej buje nga regjimi komuniste per tju terhequr vemendjen shqiptareve jashte Shqiperise, pasi populli shqiptare ne Shqiperi ishte i rrethuar me tela me gjemba ne kopshtin zologjik komunist, nen terrorin dhe diktaturen me te eger te te gjitha vendeve komuniste.

Ska si te mos habise mallengjimi qe ngjallin nacional-komunistet tek Z. Biberaj me kengen "Ne Dardani bjen nje Tupan". Intelktualet, kengetaret, poetet, gazetaret dhe propagandistet e perzgjedhur nga Sigurimi quheshin levat e Partise. Ne ate kohe ne Shqiperi djemte e rinj per t'i shpetuar terroit komunist vriteshin dhe terhiqeshin zvarre te lidhur pas makinave neper rruget e qyteteve per te terrorizuar popullin, ndersa Gezim Nika kendonte e dilte te kendonte jashte shtetit.

Ne vitet 80-te ju Z. Biberaj mallengjeheshit me politikat dhe keget e nacional-komunisteve?!! Ky eshte nje paradoks i vertete?!

Z. Biberaj duke pare veprimtarine tuaj konkrete shohim se jeni shume kontradiktor me veten tuaj.

Ne fund dua tju sugjeroj qe me kenget e nacional-komunisteve dhe veprimtareve matrapaze te regjimit komunist shqiptar mos u mallengje!!!

Categories: None